Tarih: Prş May 25, 2006 12:27 am Mesaj konusu: Save Game Problemi..!
WinUAE kulanıyorum yani ayarlarını yaptım ettim sonucda zorda olsa şimdi çalışıyo tıkır tıkır oynuyom oyunları.. fakat save edemiyorum gecen gün darkseed di (yanlış yazmadıysam ismini) oynamaya kalkıştım haliyle karmaşık öle bi günde biticek bi oyun diil.. kıl oldum save edemedim.. el yordamıyla ugraştım bişiler yaptım netten falan baktım ettim ama ben bu işin içinden cıkamadım.. Varmı fikri olan bu işi bilen??
Kayıt: Aug 19, 2004 Mesajlar: 584 Nereden: İstanbul / Pendik
Tarih: Prş May 25, 2006 1:13 am Mesaj konusu:
save disketi lazım adf formatında
bazı oyunların save disketleri olurdu hatırlarsan bunları edinmen lazım
bazılarınada sanırım boş adf imajı yeterli olmalı
Tarih: Prş May 25, 2006 9:56 am Mesaj konusu:
save disk vs ile uğraşmaya hiç gerek yok artık. WinUAE'nin yeni versiyonlarında misc bölümünde "state" bölümü yer alıyor. En son eklediğim emülatör kılavuzunda da belirtmiştim. işte o yazıdan bu kısımla ilgili bilgiler altta duruyor:
...Ayrıca daha evvelki sürümlerde Priority bölümünde yer alan “State Files” kısmı buraya eklenmiş. Yeni versiyonun en hoşuma giden kısımlarından birisi de burası zaten. Hatta öyle ki uzun yıllar Amiga ile uğraşmış birisini memnun edeceği kesin. Bilindiği gibi A500, A600 gibi modellerde herhangi bir oyunu kayıt etme imkanımız yoktur(Bazı özel oyunlar hariç). Öyle ki Toki gibi bir oyunu saatlerce başında oturarak bitirebilirdik. Save etme imkanı kısıtlı olduğu için oyun yapımcıları her bölüm için şifre koyarlardı. Bu bölüm sayesinde hiç birine gerek kalmadı artık. Kısacası her hangi bir oyunu istediğiniz bir yerde kayıt etmeniz mümkün.
Öncelikle herhangi bir oyunu açın ve yüklenmesini bekleyin. Ardından kayıt etmek istediğiniz yerde F12'ye basarak emülatöre geri dönün. Priority and State Files menüsüne gelerek state files kısmının altında bulunan "Save state..." butonuna basarak, açılacak olan pencereden kaydın ismini yazın ve alt taraftan formatı seçin. (UAE Snap Shot Files (*.uss) formatı en ideali olduğu için bunu seçin.) Ardından kaydet dedikten sonra emülatör F12'ye bastığınız andaki kısımdan oyunu kaydedecektir.
Kaydettiğiniz kısımdan devam etmek için emülatörü çalıştırın rom ve floppy ayarlarını da (eğer oyun diyelim ki 2 disketse ve 2. disketten kayıt ettiyseniz yine 2. disketi tanıtmalısınız.) yaptıktan sonra Priority and State Files'a gelerek "Load state..." butonuna basın ve ardından kayıt ettiğiniz "uss" formatlı dosyayı tanıtın. Emülatör direk olarak kayıt ettiğiniz yerden oyunu başlatacaktır. Üst kısımdan hız ayarları, sesle birlikte kayıt imkanı gibi özelliklerden faydalanabilirsiniz.
ben yine de bilmek isterim, bir save disk nasıl yapabiliriz?
x-copy ile yapılabiliyordu sanıyorum, ben denedim ama yapamadım.
bir adf dosyasını kopyalayıp ismini değiştirdim uzantıyı aynı bırakıp ve x-copy'de format atayım dedim, hata verdi ''dfo1 write protected''.
var mı yardım eden?
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız